De belangstelling voor de Bitcoin-futures nam toe

Von | 1. Juli 2020

De huidige daling van de cryptografie is te wijten aan een aantal situationele, maar niet fundamentele factoren, waaronder de derde halvering die plaatsvond op 11 mei. Handelaren hadden gehoopt dat de koers van de Bitcoin zou schommelen tussen $9.000 en $10.000, wat het bereik was van de verschillende prijzen waartegen ze de Bitcoin gingen kopen.

De neerwaartse correctie van de Bitcoin, die de afgelopen dagen is waargenomen, toen de cryptocurrency al onder de $9.000 „dook“, zet iedereen aan het denken over wat er nu gaat gebeuren. Analist Cole Garner denkt dat de cryptocurrency wel $7.000 kan bereiken, maar er is een nuance. Vanuit zijn oogpunt is het waarschijnlijk dat de markt voor de laatste keer zulke lage niveaus van de Bitcoin-prijs zal zien en daarom zo aantrekkelijk is om de markt te betreden.

Garner gelooft dat ook: „Technisch gezien bevinden we ons nog steeds in een situatie waarin de markt meer gericht is op de groei van de Bitcoin-prijs.“

Ontdek meer details over de schommelingen van de BTC-cursus en de factoren die deze beïnvloeden met de mobiele app van Born2Invest. Download gratis onze companion app en lees het belangrijkste zakelijke nieuws in de wereld.

Er zijn verschillende situationele factoren die de fluctuatie van de Bitcoin-cursus beïnvloeden

De verklaring van Garner geeft aan dat de huidige teruggang in de cryptografie te wijten is aan een aantal situationele, maar niet fundamentele factoren. Eerder werd vermeld dat de invloed van de derde Bitcoin-halvering grote verschuivingen veroorzaakt in de ontginning van de oudste cryptokrenten, waardoor een aantal zwakke spelers gedwongen worden hun voorraden cryptokrenten te verkopen om „overeind te blijven“.

De derde Bitcoin-halvering vond plaats op 11 mei. Vanaf dat moment zullen de mijnwerkers in cryptocijfers de komende vier jaar voor elk blok slechts 6,25 Bitcoins Method ontvangen. Dit betekent dat, in afwachting van een dergelijke ontwikkeling, een aantal mijnbouwbedrijven het Bitcoin-mijnproces al hebben opgegeven, en dit zou de concurrentie van de capaciteit voor het verkrijgen van cryptocurrency moeten verminderen. Volgens Alexandro de la Torre, vice-president van de Poolin-mijnbouwpool, zullen degenen die het mijnbouwbedrijf hebben verlaten niet meer terugkeren, tenzij ze hun apparatuur upgraden naar modernere apparatuur.

Een andere gebeurtenis gebeurde aan het eind van de week. 26 juni was de datum van uitvoering van een groot volume aan opties op Bitcoin, die worden verhandeld op de beurs van Chicago van CME Group, met een totale waarde van 290 miljoen dollar. Naast dit bedrag was de uitoefendatum voor optiecontracten op andere markten, met een waarde van $385 miljoen.

Handelaren hadden gehoopt dat de cryptocurrency zou schommelen tussen $9.000 en $10.000, wat het bereik was van de verschillende vaste prijzen waartegen ze Bitcoin zouden gaan kopen. Echter, aangezien Bitcoin zich aan de ondergrens van de gang bevond, rond de $9.100, waren de meeste prijzen die beschreven staan in de contracten om de cryptocurrency te kopen onrendabel – het was goedkoper om Bitcoin direct op de markt te kopen. Dit leidde tot het feit dat optiecontracten niet nodig waren en dat handelaren zowel Bitcoin als futures voor deze cryptocentrische valuta begonnen te kopen. Omdat het aanbod van optieprijzen laag was, leidde dit niet tot een grote volatiliteit van de oudste cryptoklasse.

De stijging van de prijs van Bitcoin zal het optimisme terugbrengen.

Analist Max Kaiser is het met Garner eens over het opwaartse potentieel van Bitcoin. Kaiser is van mening dat het pessimisme over de cryptografie zal verdwijnen en dat de waarde ervan zal stijgen. Hij is er bijvoorbeeld zeker van dat wanneer een bekende Bitcoin-kriticus en aanhanger van goudinvesteringen, econoom Peter Schiff, de prijs van de cryptocurrency in de toekomst op $50.000 ziet liggen, hij zijn standpunt zal veranderen.