Meer dan 1 miljard dollar waard: Gemarkeerde Bitcoins op Ethereum Tops 100.000

Von | 23. September 2020
De totale aanvoer van gemerkte bitcoins op het Ethereum-netwerk heeft de kaap van 100.000 stuks geraakt. Op het moment dat we dit schrijven, heeft de voorraadwaardering van de BTC-munten al een miljard dollar overschreden.

Bitcoins worden in hoog tempo gemunt voor gebruik op de Ethereum-blokketen. Slechts tien dagen geleden was de voorraad van BTC op ’s werelds grootste slimme contractontwikkelingsplatform 73.000 stuks. Nu is dat aantal opgelopen tot 100.000. De waardering van de Bitcoin-levering op het ethereum is dan ook boven de 1 miljard dollar uitgekomen.

Bitcoinlevering op Ethereum Tops 100.000

Volgens de gegevens van Dune Analytics, een gratis Ethereum Analytics provider, heeft het getoken bitcoin-nummer op het op één na grootste blokketennetwerk de kaap van 100.000 stuks geraakt. Dit komt overeen met ~0,5 procent van het totale BTC-aanbod. Als gevolg daarvan heeft de bitcoin op de waardering van de etherische voorraad een bedrag van 1 miljard dollar overschreden.

Wrapped BTC (WBTC) en RenBTC regeren de Bitcoin-markt op Ethereum met respectievelijk bijna 70.000 en 20.000 symbolische circulaties.

Dit betekent een waardering van 1684 procent in slechts drie maanden sinds Elias Simos de Bitcoin op het Ethereum dashboard op het Dune platform lanceerde.

Zoals CryptoPotato op 8 september meldde, bedroeg de levering van de Bitcoin op Ethereum bijna 73.000 stuks. In slechts tien dagen tijd is dit aantal met 36 procent toegenomen.

Dit toont aan dat BTC-investeerders die zich vervelen door de recente glansloze prijsactie van de topcrypto-activa, hun holdings gebruiken om in te stappen in de geanimeerde DeFi-marktactie.

Hoe gebeurt het?

Gebruikers gebruiken twee belangrijke manieren om hun Bitcoin Future-holdings op Ethereum te markeren – custodial en non-custodial. Door middel van het bewaarproces sturen BTC-houders enkele of al hun bitcoins naar een gecentraliseerde bewaarder. En ontvangen in ruil daarvoor een gelijkwaardig bedrag aan BTC-munten.

De andere oplossing bestaat uit een gedecentraliseerde escrow-functie, waarbij een slim contract de originele bitcoin-onderpand accepteert en de corresponderende nummers van de BTC-munten opneemt. De escrow houdt het geld achter slot en grendel totdat de gebruiker het terugkrijgt in ruil voor de ingelegde bitcoins.

Bij de eerste methode is er een risico op verduistering van fondsen door de gecentraliseerde partij, en bij de tweede methode kunnen de gebruikers hun BTC verliezen door menselijke fouten tijdens de transacties.

Er is een oplossing voor BTC

Ondanks de aanwezigheid van goed besproken laag twee oplossingen voor Bitcoin zoals het Lightning Network en het Liquid Network, neemt Ethereum een prominente plaats in als de dominante off-chain transactielaag voor BTC.

Zal dit het ethereum ten goede komen? Laten we zeggen dat als er veel bitcoins (lees: gemerkte versies van BTC) worden verhandeld op het publieke blokketennetwerk, dat het nut van Ethereum als globaal netwerk voor waardeoverdracht zou kunnen vergroten.

Ook zou het DeFi-ecosysteem zelf, volgens een blogpost van cryptocurrency exchange Binance, veel baat kunnen hebben bij de snelle verspreiding van Bitcoin op Ethereum.

Er zouden decentrale financiële diensten op basis van tokenized bitcoin kunnen worden aangeboden. BTC-gebaseerde DEX’s, uitleenmarktplaatsen, liquiditeitspools, en wat er nog meer bestaat in DeFi zouden allemaal in BTC kunnen worden uitgedrukt. Het succes van de tokenized bitcoin zou ook andere soorten activa kunnen aanmoedigen om te migreren naar het Ethereum-netwerk.

De meeste projecten bevinden zich nog in een zeer vroeg stadium en de technologie die erachter zit kan nog veel verbeterd worden. Toch zijn er zeker spannende ontwikkelingen op dit gebied te melden, zo lezen we op de blog.